Søk
Partier
Arbeiderpartiet
Fremskrittspartiet
Høyre
Kristelig Folkeparti
Miljøpartiet De Grønne
Rødt
Senterpartiet
Sosialistisk Venstreparti
Uavhengig representant
Venstre
Løfter
Om oss
Holder de ord
legges ned i løpet av 2020.
Forslag
▶ Vis søk og filtre
▼ Skjul søk og filtre
(92 forslag)
Du ser etter forslag for sesjonen
2012-2013
som ligger i kategorien
Utdanning
og har fått
92
treff.
Fjern alle filtre
Søk
Vedtatt
Ja
(18)
Nei
(74)
Sesjon
X
2012-2013
(92)
Komiteeer
Arbeids- og sosialkomiteen
(3)
Kirke-, utdannings- og forskningskomiteen
(51)
Kommunal- og forvaltningskomiteen
(37)
Kontroll- og konstitusjonskomiteen
(1)
Sakstyper
Alminneligsak
(73)
Budsjett
(19)
Dokumentgrupper
Dokumentserien
(1)
Melding
(37)
Proposisjon
(19)
Representantforslag
(35)
Kategorier
Arbeidsliv
(31)
Barnehager
(19)
Boligsaker
(37)
Den norske kirke
(19)
Departementer
(19)
EU/EØS
(19)
Familie
(37)
Fiskeomsetning
(19)
Fiskerier
(19)
Folkehelse
(19)
Forskning
(19)
Fredsarbeid
(19)
Funksjonshemmede
(22)
Fylker
(1)
Fylkeskommunenes økonomi
(19)
Grunnskole
(19)
Havbruk
(19)
Helseinstitusjoner
(4)
Helsevesen
(37)
Høgskoler
(19)
Høyere utdanning
(24)
Innvandrere
(56)
Internasjonalt samarbeid
(27)
Kommunenes økonomi
(19)
Kommuner
(37)
Kulturvern
(19)
Landbruk
(19)
Menneskerettigheter
(56)
Miljøvern
(19)
Næringsliv
(19)
Polarområder
(19)
Privatskoler
(19)
Riksrevisjonen
(1)
Samer
(19)
Sjøfart
(2)
Skoler
(19)
Spesialundervisning
(19)
Statsbudsjettet
(19)
Statslån
(19)
Studiefinansiering
(27)
Svalbard
(19)
Sysselsetting
(40)
Trossamfunn
(19)
Universiteter
(19)
X
Utdanning
(92)
Veterinærvesen
(19)
Videregående skoler
(30)
Voksenopplæring
(23)
Bidra til et godt samarbeid mellom helseinstitusjon og institusjonsfylke, og utarbeide en veileder som avklarer ansvarsforholdet når en elev blir innlagt på helseinstitusjon.
Gjennomgå strukturen i skoletilbudet på helseinstitusjoner slik at det sikres pedagogisk kompetanse som imøtekommer pasientens behov for opplæring.
Sikre at fylkeskommunen der helseinstitusjonen ligger, får refundert kostnader knyttet til videregående opplæring i helseinstitusjon.
Sikre at alle sykehus har en ungdomskoordinator som kan formidle informasjon knyttet til sykehusskolen.
Legge representantforslag fra stortingsrepresentantene Dagrun Eriksen, Steinar Reiten og Line Henriette Hjemdal om tiltak for å styrke den maritime utdanningen ved protokollen.
Legge om Riksrevisjonens undersøkelse av fagopplæring i bedrift ved protokollen.
Legge om en helhetlig integreringspolitikk – mangfold og fellesskap ved protokollen.
Gjennomføre en grundig evaluering av alle handlingsplaner for bedre bruk av innvandreres kompetanse.
Fremme de nødvendige forslag slik at avgangsvitnemål fra pliktig gjennomført opplæring i norsk og samfunnskunnskap inneholder bestått eksamen skriftlig og muntlig med henvisning til kursdeltakernes ferdighetsnivå.
Fremme de nødvendige forslag som sørger for at de som vil erverve norsk statsborgerskap etter søknad, må ha gjennomført samfunnskunnskapsundervisning og bestått obligatorisk prøve, og at slik undervisning i dette emnet foretas på norsk.
Fremme de nødvendige forslag for å sikre en jevnbyrdig kontroll av underliv i forbindelse med helseundersøkelser for å avdekke kjønnslemlestelse.
Ta initiativ til et internasjonalt samarbeid, slik at det kan bli mulig å straffeforfølge brudd på lover mot kjønnslemlestelse, og endre dagens lovverk slik at det blir mulig å straffeforfølge straffbare forhold begått i utlandet også i de tilfeller hvor kjønnslemlestelse ikke er forbudt i det landet den straffbare handlingen blir utført.
Fremme de nødvendige forslag som sikrer at personer som ikke har fullført introduksjonsprogram eller som har gjennomført og som lever på offentlige ytelser, skal møte opp for forefallende arbeid, skolering eller kurs, for eksempel tilleggsundervisning i norsk og samfunnskunnskap.
Sørge for at kjønnslemlestelse blir et tema under helsestasjonsprogrammet for nyfødte.
Sørge for at kjønnslemlestelse blir et tema under skolestartundersøkelsen.
Fremme de nødvendige forslag for å innføre obligatorisk helsekontroll av jentebarn med formål å avdekke kjønnslemlestelse.
Sørge for utarbeidelse av lettfattelig informasjonsmateriell til barnehagepersonell og skolepersonell i grunnskolen og videregående skole, for hvordan de skal gå frem hvis de mistenker en forestående kjønnslemlestelse, hvis de har mistanke om utført kjønnslemlestelse, eller har avdekket kjønnslemlestelse.
Igangsette et arbeid for at både offentlig og privat sektor skal sette tydelige krav til språkkunnskaper for utenlandsk arbeidskraft, spesielt for personer som omfattes av introduksjonsloven.
Gjennomføre en evaluering av de mange tiltaksplaner som er blitt igangsatt for å forhindre tvangsekteskap, kjønnslemlestelse og vold med utspring i æresbegreper, for å måle effekten av tiltakene enkeltvis og i en total sammenheng.
Sørge for at de som jobber i skolehelsetjenesten, blir skolert i hva kjønnslemlestelse innebærer, hvem som står i fare for å bli utsatt for det og hvordan man bør snakke med foreldre om det.
Fremme forslag om ansvarliggjøring av foreldre ved gjennomført og avdekket kjønnslemlestelse.
Senke terskelen for når yrkesgruppene som omfattes av avvergebestemmelsen i kjønnslemlestelsesloven, får en plikt til å melde fra.
Innføre en plikt for dem som jobber på asylmottak, til å informere om at kjønnslemlestelse er forbudt i Norge, hva dette lovforbudet går ut på og hvorfor kjønnslemlestelse er forbudt i Norge.
Innføre en ordning som innebærer at alle de som kommer til Norge fra land der kjønnslemlestelse praktiseres, må underskrive på at de er kjent med at kjønnslemlestelse er straffbart i Norge og at vi har en straffesanksjonert avvergelsesplikt.
Fremme forslag om tiltak som sørger for straffeforfølgelse av personer som medvirker til kjønnslemlestelse.
Fremme de nødvendige forslag slik at de som vil erverve norsk statsborgerskap etter søknad, må ha gjennomført norskopplæring og bestått eksamen skriftlig og muntlig.
Komme tilbake med et forslag om at ordningen med språkkartlegging av 4-åringer på helsestasjonen gjøres gjeldende for hele landet.
Opprette en nasjonal kunnskapsbase for godkjenning av utenlandsk utdanning.
Tilby gratis kjernetid i barnehage for barn mens én eller begge foreldre deltar på introduksjonsordningen for nyankomne innvandrere og flyktninger.
Innføre språkopplæring som en rettighet for ledigmeldte arbeidsinnvandrere fra EØS-land.
Utrede en modell med forhåndsgodkjenning av bedrifter.
Vurdere innføringen av «Blått kort» etter modell fra EUs «Blue Card» i Norge.
Effektivisere prosessen med å få vurdert og godkjent utdanning fra utlandet.
Evaluere og styrke dagens norskopplæring og introduksjonsprogram.
Sørge for at elever som kommer til landet uten fullført grunnskole, ikke overføres fra mottaksklasser til ordinære klasser før de behersker norsk godt nok.
Innføre forsøk med anonyme søknader i offentlig sektor slik at kun kvalifikasjonene kommer frem av søknaden.
Tilrettelegge for mentorordninger og nettverksarenaer i arbeidslivet, både for høytutdannede innvandrere og arbeidstakere med spesielle behov på vei ut i arbeidslivet.
Endre tilskuddsordningene, slik at skoler får mulighet til å gi tilbud om norskopplæring til elevenes foresatte.
Tilrettelegge for videreutdanning av lærere i flerkulturell forståelse og kommunikasjon.
Gi økt støtte til frivillige organisasjoner som jobber med integrering og prioritere tilrettelegging for frivillige organisasjoners integreringsinnsats rettet mot kvinner.
Fremme en sak for Stortinget med endringer i arbeidsmiljøloven slik at bruk av midlertidig ansettelser tillates noe mer i privat sektor, slik at terskelen for å komme inn senkes for innvandrere og unge.
Iverksette stimuleringstiltak for å rekruttere flere lærere med minoritetsbakgrunn.
Sørge for at skjønnsmidler til kommunene utformes slik at skoler med spesielt høy andel elever med innvandrerbakgrunn får tilstrekkelig ressurser til å ha færre elever per lærer, styrke leksehjelpsordningen og skolehelsetjenesten.
Legge representantforslag fra stortingsrepresentantene Vigdis Giltun, Robert Eriksson, Laila Marie Reiertsen og Bente Thorsen om en opptrappingsplan for tilpasset utdanning og arbeid for personer med utviklingshemming ved protokollen.
Fremme en opptrappingsplan, i forbindelse med fremleggelsen av statsbudsjettet for 2014, for å sikre utviklingshemmede bedre rett til utdanning og arbeid.
Fremme en opptrappingsplan, i forbindelse med fremleggelsen av statsbudsjettet for 2014, for å sikre utviklingshemmede bedre rett til utdanning og arbeid.
Legge representantforslag fra stortingsrepresentantene Erna Solberg, Elisabeth Aspaker, Svein Harberg, Henning Warloe og Anne Karin Olli om et mer fleksibelt og desentralisert utdanningstilbud ved protokollen.
På egnet måte inkludere oppdrag om fleksible og desentraliserte utdanningstilbud i formålet til universiteter og høyskoler.
Fremme en strategi for omstilling i det etablerte utdanningssystemet som sikrer at Norge får et mer fleksibelt og desentralisert utdanningstilbud.
Etablere stimuleringsordninger som gjør at flere fylkeskommuner tar initiativ til fleksible og desentraliserte utdanningstilbud innenfor fagskole- og ingeniørstudiefeltet.
1
2
Neste ›
Siste »
Last ned:
CSV
|
TSV